Percentage Mathematics Questions

The candidate have a dream to get test pass of Tehsil Municipal Officer PPSC Test, District Officer civil Defence, FPSC INSPECTOR CUSTOMS, FPSC Preventive Officer, PPSC CHIEF OFFICER COUNCIL OFFICER, and other Test Of PPSC, FPSC, NTS, PMS, CSS.

 

Majority of candidate can not do well in entry tests and fail. Thousands of students appear in entry test with the hope of starting their professional studies but do not succeed. What is the reason of this failure?

Majority of the students are quite confused about the nature and paper pattern of the entry test. They also find difficulty in managing their given time in solving different questions. They need guidance and enough practice before appearing in the entry test.

Here is solved Mcq’s related to MathematicsPortion. Each has near to 50 Mcq’s which are related to basics. Answer of these Mcq’s is given with each Mcq.

Percentage Mathematics Questions

1. 5/8 % is equal to what?
A. 0.5/8 B. 1/160
C. 1/200 D. 1/800

Answer: Option B

 

2. 0.036 in terms of percent is:
A. 36% B. 6.36%
C. 3.60% D. 360%

Answer: Option C

 

3. 45% of 600 is equal to:
A. 300 B. 270
C. 350 D. 250

Answer: Option B

 

4. What is 1/5% of 6000?
A. 120 B. 12
C. 1200 D. 500

Answer: Option B

 

5. What percent of 3/5 is 3/10?
A. 25% B. 20%
C. 60% D. 50%

Answer: Option D

 

6. What is 5% of 20%?
A. 1% B. 10%
C. 100% D. 0.10%

Answer: Option A

 

7. What percent of 3.5 kg is 70 gram?
A. 20% B. ?2%
C. 0.20% D. 200%

Answer: Option B

 

8. What will be 60% of a number whose 80% is 320?
A. 240 B. 450
C. 500 D. 600

Answer: Option A

 

9. 550 after a decrease of 70% is:
A. 400 B. 385
C. 450 D. 165

Answer: Option D

 

10. After an increase of 28% 825 is equal to what?
A. 956 B. 1056
C. 1200 D. 960

Answer: Option B

11. If y% of x is 29 then value of y is.
A. 2900 B. xy/100
C. 2900/x D. 29y
E. xy/2900

Answer: Option C

 

12. If x% of y is 29x then value of y is:
A. 29y B. 2900
C. 29x/100 D. xy/100
E. 2900/xy

Answer: Option B

 

13. If 28 out of 40 seats on a table were occupied what percents of the seats were not occupied?
A. 15% B. 20%
C. 30% D. 42.80%
E. 70%

Answer: Option C

 

14. If 40% of M equals 20% of A what percent of A is M?
A. 12% B. 200%
C. 33 ?% D. 50%
E. 120%

Answer: Option D

 

15. What is the percent discount on a trouser marked down from $160 to $120?
A. 10% B. 20%
C. 22 D. 25%
E. 33 ?%

Answer: Option D

 

16. 70% of 14 is 14% of what number?
A. 30 B. 45
C. 50 D. 65
E. 70

Answer: Option E

 

17. If 80% of Z is 200. What is 70% of Z?
A. 175 B. 200
C. 900 D. 1400
E. 1750

Answer: Option A

 

18. If Rabias average rose from 62 to 82 by what percent did her average increase?
A. 33.33% B. 32.80%
C. 33% D. 35.00%
E. 40%

Answer: Option A

 

19. The price of a bundle of pens rose from 10 cents to 15 cents. What is the percent increase in price?
A. 30% B. 30.50%
C. 33.33% D. 35%
E. 50%

Answer: Option E

 

20. A small shop contains 25 pairs of shoes. If 20% are joggers how many are not joggers?
A. 5 B. 10
C. 15 D. 20
E. 25

Answer: Option D

21. In a class 19% students are absent on a day. If the number of students present on that day are 162 then the students absent on that day are:
A. 187 B. 190
C. 200 D. 70
E. 38

Answer: Option E

 

22. In a secondary board examination 2500 candidates appeared. 60% of them passed the examination. How many students failed in the examination?
A. 1100 B. 1200
C. 1000 D. 800

Answer: Option C

 

23. A man spedntRs. 3300. This was 75% of his monthly income. His monthly income is:
A. 4400 B. 4000
C. 5000 D. 5400

Answer: Option A

 

24. In a class of FAST Entry test preparation at KIPS there are 80% girls. If there are 25 boys how many total students are there in the class?
A. 125 B. 100
C. 120 D. 160

Answer: Option A

 

25. In a class of MCAT at KIPS there are 60% boys. If there are 440 girls how many boys are there?
A. 600 B. 660
C. 500 D. 700

Answer: Option B

 

CONTACT US (Feed Back)







    Facebook
    Twitter
    LinkedIn